Τζίμης Πανούσης

the dark site of the mood

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ , ΑΦΟΥ ΗΠΙΕ ΜΙΑ ΣΟΔΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ, ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΖΙΜΑΚΟ ΣΤΟ "FAME STORY" ΚΑΙ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

tzimakospanousis.gr

..Και ξαφνικά έρμαιο της καταραμένης μου περιεργείας βρέθηκα στο γυαλί.. να πιάσω το σφυγμό.. με θράσος μεγάλο.. μήπως ξεγελάσουμε λίγο αυτό το στημένο πράγμα και βγάλουμε προς τα έξω τον επαναστατικό μας χαρακτήρα.. μέσα από το σύστημα βεβαία.. και καναν την υπέρβαση «επόμενο τραγούδι το Φασμπίντερ και ξερό ψωμί»... «τι είναι πάλι αυτό» βλέμμα σαστισμένο... «Πανούσης ρε άσχετε» πονηρά γέλια από τους μυημένους!!!

Έβλεπα τα δισκάκια από βυνίλιο πιτσιρικάς αυτού του περιέργου τύπου με το βλέμμα που μαγνητίζει και απορούσα. Σουτιέν και μούσια. Μουσικές Ταξιαρχίες.. Κιθαρισταράς ο Δρολαπας. Και έτσι άρχισα να προσκολλούμαι στη μουσική του... το στίχο... Όλοι στο ωδείο Σοπέν στο πιάνο και εμείς να μη σωπαίνουμε... η πρώτη μανά τραβεστιιιιί!!!

Δεν έχανα παράσταση στριμωγμένος στη μπάρα εκεί στο Χάραμα στην Πάτρα και όλοι ήταν εκεί.. Καθολική αποδοχή στα συμπυκνωμένα από χιούμορ και πικρία σχόλια του.. Ο Πανούσης σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκει τα σωστά λόγια να εκφράσει εύστοχα αυτό που είχες πάντα στο μυαλό σου αλλά δεν βρίσκεις λόγια να το πεις.. Τολμήσει γι αυτό τον γουστάρει όλος ο σκεπτόμενος κόσμος.

Τιμή μου που ερμήνευσα ένα τραγούδι του. Να τον έχει ο θεός καλά να δίνει στη νεολαία αφορμή για κριτική στάση απέναντι σε όλα που συμβαίνουν γύρω μας..

Γιώργος Λιανός

Ιούλιος 2007

ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΕΟ:  Έκλεψαν την παράσταση. Ο Γιώργος και ο Γιάννης στο FS3 με την ερμηνεία του τραγουδιού "Φασμπίντερ και ξερό ψωμί". Περισσότερα...