Ριζοσπάστης, 28 Αυγούστου 1982, σελ. 4

Οι ροκόβιοι φιλοξενούμενοι του δήμαρχου Ηρακλείου

«ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας). Δύο απαράδεκτες από κάθε άποψη, συναυλίες έδωσαν στις 24 και 25 Αυγούστου στο Ηράκλειο οι αναρχοαυτόνομοι του λεγόμενου πανελλήνιου ροκ κινήματος και πιο συγκεκριμένα τα συγκροτήματα Μουσικές ταξιαρχίες, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Σπυριδούλα, Απροσάρμοστοι και Φατμέ.

Ο χυδαίος αντικομμουνισμος, οι ύβρεις ενάντια στην αλλαγή και την Ελληνική Βουλή που υπέπεσε σε ανεπανόρθωτο ατύχημα με την αναγνώριση της Εθνικής Αντiστασης, και η απροκάλυπτη προπαγάνδιση των ναρκωτικών ήταν τα κύρια ατού των συναυλιών.

Το περίεργο όμως της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι οι συναυλίες έγιναν υπο την αιγίδα του δήμου, σε δημοτικό χώρο (κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης-Όαση), ενώ οι αναρχοαυτόνομοι είχαν την δυνατότητα να προπαγανδίσουν πς εκδήλώσεις τούς στην Βασιλική τον Αγ. Μάρκου και σε άλλούς χώρους του δήμου. Φυσικά, άλα αυτά έγιναν με ευθύνη τον δήμαρχού, χωρίς να αποφασίσει το Δ.Σ. ή η αρμόδια πολιτιστική επιτροπή.

Οι ενέργειες αυτές του δημάρχου δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις στο Ηράκλειο. Μεταξύ των άλλων, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου επισκέφτηκε τον κ. Καρέλη και διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Ο Παγκρήτιος Μουσικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την χρησιμοποίηση της στρατιωτικής μουσικής της 5ης Μεραρχίας στη θέση των απεργών μουσικών του Δήμου Ηρακλείου.