(αποσπάσματα)

Περιοδικό ΕΓΩ Weekly, 27/11/2014

- Γιατί λείψατε για ένα χρόνο από τις ζωντανές εμφανίσεις;
Έκανα ένα... νοσοκομειακό διάλειμμα

-Ήταν κάτι σοβαρό;
Είχα πέτρες στο νεφρό, ήταν αρκετά επώδυνη και δύσκολη κατάσταση για μένα. Έκανα συνολικά επτά χειρουργεία. Δεν ήταν πέτρα, ήταν κοράλλι τελικά, γι' αυτό ταλαιπωρήθηκα!

-Το διακωμωδείτε. Δεν τρομάξατε;
Η ψυχούλα μου το ξέρει. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Προτίμησα φυσικά δημόσιο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι καλύτεροι γιατροί. Δεν είναι κρεματόρια όπως μερικά από τα ιδιωτικά. Δεν με αναλάμβαναν βέβαια και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, επειδή είμαι επώνυμος και φοβήθηκαν μήπως τους πάθω κάτι.

-Επιστρέψατε για οικονομικούς ή για καθαρά καλλιτεχνικούς λόγους;
Δουλεύω για να ζήσω. Μακριά από εμένα αυτές οι βλακείες και οι θεωρίες περί τέχνης. Πάντα έκανα πολλές δουλειές. Ως φωτογράφος, ως σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός εκτός όλων των άλλων.

-Τα βγάζετε πέρα οικονομικά;
Δεν έχω παράπονο. Αλλά τι να το κάνεις όταν περνάς μόνο εσύ καλά και οι γύρω σου όχι; Εγώ είμαι της φιλοσοφίας «ή όλοι ή κανένας», όπως έλεγε και ο Μπρεχτ. Ξέρω καταξιωμένους καλλιτέχνες που παίζουν τσάμπα. Σας το λέω ειλικρινά

-Γιατί τα βάζετε τόσο συχνά με τους γκέι; Σας έχουν αποκαλέσει ρατσιστή.
Ήμουν πολύ φίλος με τον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος. Εγώ μιλώ μόνο για το γκέι κατεστημένο, τους εν δυνάμει «κομμώτριες». Υποτίθεται ότι κάνεις μια επανάσταση στη ζωή σου όταν είσαι ομοφυλόφιλος-γιατί τους θεωρώ σοβαρούς ανθρώπους που έχουν διαφορετική σεξουαλική προτίμηση. Δεν μπορείς να γίνεσαι «κυρία» και απλά να κουνιέσαι. Γιατί όπως λέει και ο γιος μου, ούτε οι γυναίκες δεν τα κάνουν αυτά.

-Το σεξ παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή σας όσο και στη σάτιρά σας;
Έχω μια υπερσεξουαλικότητα ως άνθρωπος.

-Άρα τα πάτε καλά με τις γυναίκες;
Το παίζω φεμινιστής γι΄ αυτό με γουστάρουν οι γυναίκες! Είναι το καλύτερο κόλπο. Σε ένα μπαρ είδα μια κοπέλα και της είπα: «Θέλω να κάνω ένα παιδί μαζί σου. Γι’ αυτό θα το προσπαθήσουμε πολλές φορές και αν δεν πετύχει, δεν χάλασε ο κόσμος. Εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας;». Η κοπέλα βέβαια γέλασε πάρα πολύ.

-Η σύζυγος σας δεν ζηλεύει;
Όχι βέβαια, δεν έχουμε ζήλιες μεταξύ μας. Δεν μιλάω για απιστία, μιλάω για φλερτ. Αυτό που μου δίνει χαρά -γιατί κατά βάθος είμαι κλειστός τύπος και μένω συνέχεια στο σπίτι- είναι, όποτε βγαίνω έξω, να μιλάω με τους ανθρώπους. Παίρνω δύναμη. Βέβαια, όταν είναι η γυναίκα μου μαζί, φοβούνται οι κοπέλες να με πλησιάσουν!

Ποιο από τα παιδιά σας έχει πάρει την καλλιτεχνική σας φύση, ο γιος ή η μικρή κόρη σας, η Φωτεινή, ένα βίντεο της οποίας παίζει και στο πρόγραμμα σας;
Μάλλον η μικρή. Ο γιος μου από την άλλη έχει επιστημονική κλίση, έχει τελειώσει Πολιτισμική Πληροφορική. Βέβαια είναι άνεργος.

Κάνατε το δεύτερο παιδί σε πιο μεγάλη ηλικία.
Ναι ήμουν 55 χρόνων όταν γεννήθηκε η Φωτεινή. Δεν το επιδιώξαμε, προέκυψε».

Ανήκετε στην κατηγορία των αφοσιωμένων μπαμπάδων;
Φυσικά. Με την κόρη μου, όταν δεν δουλεύω, είμαστε μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκείνη μου ζήτησε να παίξει στο πρόγραμμα. Ήθελε να είναι μαζί μου, αλλά της είπα ότι την ώρα που εμφανίζομαι εγώ στο μαγαζί, εκείνη κοιμάται. Προτιμήσαμε το βίντεο. Βέβαια μου έκανε δύο ερωτήσεις: «Πόση ώρα θα παίζω και τι χρήματα θα παίρνω;» Καταλήξαμε στο συμβολικό ποσό των 20 ευρώ. Έχει γεννηθεί επαγγελματίας!

-Δεν πρέπει να υπάρχει όριο μεταξύ βωμολοχίας και σάτιρας;
Όχι. Η σάτιρα κατά βάση περιέχει τη βωμολοχία έτσι όπως την έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους και τους παππούδες μας. Δεν είναι τυχαίο που μου κάνει πάντα μήνυση μόνο το κράτος. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Νταλάρα και των εβραίων. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο είναι σαν να έχεις υπογράψει ένα άτυπο συμβόλαιο πως δέχεσαι τη σάτιρα.

-Με τον Γιώργο Νταλάρα γιατί δεν κάνατε ποτέ πίσω, δεν ζητήσατε ένα τυπικό έστω συγγνώμη, ώστε να μην εξελιχθεί η υπόθεση σε έναν δικαστικό μαραθώνιο;
Μου ζητούσε 100 εκατομμύρια. Δεν κατάλαβε ποτέ ότι άλλη είναι η δημόσια εικόνα κάποιου και άλλη η ιδιωτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τη δημόσια και αυτή σατιρίζω. Δεν θέλω να το σχολιάσω άλλο. Έχω σατιρίσει πολλούς φίλους μου και δεν έχουν παρεξηγηθεί. Έχω πει για τον Γιάννη Πάριο ότι βγάζει κάτι κορόνες όταν τραγουδάει που σου έρχεται να αυτοκτονήσεις! Και εγώ είμαι υπερβολικός που είμαι 60 χρονών και κάνω ακόμη το ροκά! Στην ιδιωτική μου ζωή είμαι συντηρητικός οικογενειάρχης».