Κριτικές για την παράσταση Mnimonium


Athens Voice
24/2/2011

Τζίμης Πανούσης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Σου βρίσκουν τραπέζι τροχονόμοι σερβιτόροι. η ουρά έξω από το Γυάλινο σταθερή. Το πάρκινγκ γεμάτο. Το ξεκίνημα γαμάτο. Ο Τζιμάκος ντυμένος με φλοκάτη λόγω κρίσης μιλά για όλα μεταξύ (συχνά πολύ) σοβαρού και (πάντα κοφτερού) αστείου.
Διαβάστε περισσότερα...

musicpaper.gr
27/12/2010

[Mnimonium] - Τζίμης Πανούσης
«Θύμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση του «παιδιού», του Θαπαντρέου του Τρίτου, ο συμπαγής καλλιτέχνης Τζιπάκος βγαίνει και πάλι στη νύχτα, κλείνοντας τριακονταετία σ’ ένα επάγγελμα που δεν ανήκει πλέον στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τριάντα χρόνια επιτυχίες, ήρθε ο καιρός να κάμω κι εγώ μια λυτρωτική αποτυχία με τη βοήθεια της κρίσης». Δεν γνωρίζω αν φταίνε τα μέτρα του Γιωργάκη ή η συμπλήρωση τριάντα χρόνων παρουσίας του Τζίμη Πανούση στην ελληνική μουσική σκηνή, πάντως η παράσταση Μνιμόνιum - Τριάντα Χρόνια Νύχτα έχει σίγουρα έναν χαρακτήρα αναδρομής και «best of». Δηλαδή, έναν χαρακτήρα επανάληψης.
Διαβάστε περισσότερα...

e-orfeas.gr
6/12/2010

Τζίμης Πανούσης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: All time classic
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 βρέθηκα στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» για να δω και ν’ ακούσω τη νέα παράσταση του Τζίμη Πανούση με τίτλο «Mnimonium 30 χρόνια νύχτα». Ένα δράμα εποχής με όλες τις "αποτυχημένες" στιγμές τριών δεκαετιών που δεν πέρασαν στον κόσμο και δεν είχαν την αποδοχή του κοινού. Σατιρικά κείμενα που όταν τα έγραψε και τα πρωτοπαρουσίασε ήταν πολύ μπροστά -όπως λέει ο ίδιος- από την εποχή τους και γι’ αυτό μάλλον δεν τα κατάλαβε ο κόσμος τότε. Με αυτή την παράσταση ο Τζίμης Πανούσης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο κοινό που τον παρακολουθεί φανατικά όλα αυτά τα χρόνια… με την ελπίδα να καταλάβουν κάποτε τι εννοούσε τότε!
Διαβάστε περισσότερα...

Αθηνόραμα
2/12/2010

«Mnimonium: 30 Χρόνια Νύχτα»
Ο ακούραστος, αντισυμβατικός performer μπουκάρει στη σκηνή με μια μπλε φλοκάτη τυλιγμένη γύρω από τους ώμους. Ο Τζιμάκος μειδιά παραπονούμενος για την κρίση: «Χάλια σού λέω. Τώρα πάμε να κάνουμε σόου με αυτά τα ρούχα. Αλλά εμείς μια χαρά είμαστε. Εδώ έχω έναν φίλο με τρία πτυχία που έχει ένα προφυλακτικό και το πλένει κάθε μέρα». Και φανταστείτε ότι το politically incorrect σόου του Πανούση έχει μόλις ξεκινήσει!
Διαβάστε περισσότερα...

Κ της Καθημερινής
1/12/2010

Παλιά συνταγή, αλλά νόστιμη
Εξω από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Τζίμης Πανούσης στέκεται πίσω από μια βιτρίνα που γράφει «Δείγμα δωρεάν» και τραγουδάει στον κόσμο που περιμένει στην ουρά - ευφυές κοινωνικό σχόλιο. Μέσα στο ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί ακολουθούν κι άλλες εκπλήξεις για τους μη μυημένους: Σερβιτόροι ντυμένοι αστυνομικοί, μια διάθεση σαρκασμού προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς κηρύγματα και μελαγχολικά τραγούδια που λειτουργούν σαν αντίβαρο στα αστεία
Διαβάστε περισσότερα...

southernrock.gr
1/11/2010

Τζίμης Πανούσης Πρεμιέρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Review)
Μια κρύα νύχτα στην Αθήνα, και μας βρίσκει έξω από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο να περιμένουμε να κόψουμε Εισιτήριο για το νέο πρόγραμμα Mnimοnium του Τζίμη Πανούση. Λίγο πιο μέσα, 3-4 τροχονόμοι κόβουν εισητήρια στους πελάτες, και στην αφίσα ο Κarl Marx να θυμήζει κάτι από Τζιμάκο και να γνέφει το σήμα της νίκης. Δίπλα στην είσοδο ένα γυάλινο κουτί με την επιγραφή “ΔΕΙΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ”! Και σε λίγο, προβάλει ο Τζίμης στο κουτί και αυτοδειγματίζεται... “Είμαστε το μοναδικό μαγαζί που δειγματίζει το προϊόν του!”, λέει χαρακτηριστικά. Τραγουδάει, καυτηριάζει και δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο... “Η συνέχεια επί του μαγαζιού...”
Διαβάστε περισσότερα...

protagon.gr
31/10/2010

Mnimonium: Τα ρέστα του Πανούση
Μια γυναικεία φωνή στην άλλη άκρη του ακουστικού με πληροφορούσε ευγενικά "Άμα δεν έχετε κάνει κράτηση, καλό θα ήταν να είστε εδώ στις 10". Όπως κι έγινε. Δέκα παρά πέντε έπαιρνα την απόδειξη από το ταξί κι ερχόμουν αντιμέτωπη με μια ουρά ανάλογη μ' αυτές που συναντάμε στις δημόσιες υπηρεσίες. Η μόνη τους διαφορά; Αυτή εδώ αποτελείται από κάθε καρυδιάς καρύδι, ή για να μιλήσω και με επίκαιρους τηλεοπτικούς όρους, πρόκειται για ένα καλομαγειρεμένο τουρλού. Από εικοσάρηδες με τα All-Starάκια τους μέχρι κυρίες 50 ετών και άνω με την γόβα λουστρίνι και το στρας στο μπούστο. Δεν μου κάνει εντύπωση. Το κοινό του Τζίμη Πανούση είναι η απόλυτη έκφραση της παγκοσμιοποίησης, απλά σε μικρότερη κλίμακα.
Διαβάστε περισσότερα...