Κριτικές για την παράσταση Δομημένα Βρομόλογα


Lifoland
1/2/2008
A night at Jimmy's
«Κυρίες, κύριοι, σύντροφοι καταναλωτές και ομοφυλόφιλοι πελάτες, καλησπέρα σας...». Στο δρόμο των μπουζουκιών ο Τζίμης Πανούσης αρχίζει και φέτος το ανατρεπτικό τροπάριό του. Αν και συλλέγει μηνύσεις όπως η Βανδή χρυσούς δίσκους, δεν λέει να ηρεμήσει. Ο Σταύρος Διοσκουρίδης πήγε στην πρεμιέρα του τελευταίου σιτσουανιστή της Αθήνας, κατέγραψε τις πιο ζουμερές ατάκες του και περιγράφει ένα κλίμα ευφροσύνης αργής για όσα σουρεαλιστικά συμβαίνουν γύρω μας.
Διαβάστε περισσότερα...
Exodos.gr
6/2/2008
Luna Dark
Πάνε δυο μήνες που νομίζει κανείς ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Η τηλεόραση παίζει συνεχώς το θέμα για το επίμαχο dvd, στα παράθυρα ο κόσμος πολύς, οι αποκαλύψεις κάθε μέρα και περισσότερες -να μην βαριόμαστε- και ο Τζίμης Πανούσης, επιτέλους, εμφανίστηκε. Τον βρίσκουμε στο Luna Dark από Πέμπτη μέχρι Κυριακή.
Διαβάστε περισσότερα...
Το Βήμα της Κυριακής
10/2/2008
Μολότοφ μετά μουσικής
Κανένας δεν ξεφεύγει από τα βέλη του ακαταπόνητου βρωμόστομου στην παράστασή του της Ιεράς Οδού
Διαβάστε περισσότερα...
Πρώτο Θέμα
10/2/2008
Δομημένα Βρομόλογα
Πότε με τα τραγούδια του, που όσες φορές και αν τα ακούσεις δεν σε ενοχλεί, κόντρα στα σουξέ της εποχής που ξεχνάς σε λίγους μήνες για να καταναλώσεις τα επόμενα, πότε με ιστορίες για αγρίους και ανέκδοτα που τσακίζουν κόκαλα και πότε με βασανιστικές αλήθειες ο Τζίμης παραμένει μια περίπτωση μοναδική και άρα ανεκτίμητη. Λες και το σύμπαν συνωμότησε και του έδωσε το πνεύμα του Αριστοφάνη και του Σπάρτακου μαζί. Βλέποντας την παράσταση, έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς ένα δελτίο ειδήσεων που θα ήθελες να βλέπεις κάθε μέρα, αλλά ξέρεις ότι ποτέ δεν θα δεις.
Διαβάστε περισσότερα...
Espresso
21/2/2008
Τζίμης Πανούσης: "Δομημένα Βρομόλογα"
Γέλιο, ροκ ερμηνείες και πάλι γέλιο! Ο γνωστός Τζίμης Πανούσης ορμώμενος από το ίδιο το DNA του και το «Καλησπέρα, είμαι ο Τζιμάκος σας…». Μ' αυτόν τον τρόπο ο Τζίμης Πανούσης αρχίζει για φέτος την ανατρεπτική παράστασή του στο Luna Dark. Τι κι αν συλλέγει μηνύσεις, εκείνος δεν το βάζει κάτω. Το «Espresso Fun» βρέθηκε στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο και κατέγραψε όσα είδε, ενώ σας παραθέτει και τις ατάκες που έγραψαν!
Διαβάστε περισσότερα...
Το Βήμα της Κυριακής
24/2/2008
Η κούραση του καλλιτέχνη
Οι ουρές, το στριμωξίδι και το αδιαχώρητο πιστοποιούν την επιτυχία. Και ο Τζίμης Πανούσης έχει επιτυχία στον χώρο όπου εμφανίζεται. Είναι άραγε ευτυχής; Ενώ ξέρει πως διεκπεραιώνει απλώς μια παράσταση; Ενώ ξέρει πως επαναλαμβάνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια; Ενώ ξέρει πως, αν ήθελε, θα μπορούσε καλύτερα;
Διαβάστε περισσότερα...
Δίφωνο
Μάρτης 2008
Η ιστορία του μικρού Τζιμάκου
Θάνατος - Αθάνατος = Ισοπαλία. Το κοινό του ανανεώθηκε. Από τους μικρούς στους μεγάλους χώρους. Η εξέλιξη του ως περφόρμερ. Η σάτιρα τότε και τώρα, δεκτικότητα κοινού. Ο μουσικός Πανούσης. Τα βιντεάκια του.
Διαβάστε περισσότερα...
Αθηνόραμα
6/3/2008
Δομημένα Βρομόλογα
Έπειτα από πολλά χρόνια, ο Τζίμης αποφασίζει να αφήσει πίσω ένα αρκετά χρησιμοποιημένο υλικό - λεκτικό και οπτικό. Ακόμη και η τελική «χειροπραξία» δεν συνοδεύεται πλέον από το Zorba theme. Επιπλέον, φέτος κάνει ακόμη πιο φανερό το point του.
Διαβάστε περισσότερα...
Lifo
13/3/2008
Πανούσης '08
Χωρίς καμία καθυστέρηση το πρόγραμμα «Δομημένα Βρομόλογα» ξεκίνησε, χώρος άνετος χωρίς ιδιαίτερο στρίμωγμα στο bar, κι από κόσμο: όλων των ειδών και ποιοτήτων. Γέλια διαρκείας από παντού πριν ακόμα εμφανιστεί και...«κρεμαστεί» στη σκηνή.
Διαβάστε περισσότερα...