Οι Tsopana Rave για τον Τζίμη Πανούση

TSOPANA RAVE

Οι TSOPANA RAVE πετούν τις γκλίτσες τους και μιλάνε στο tzimakospanousis.gr για τον Τζιμάκο.

1986 Π.Τ. (Προ Τσοπάνα rave)!! 12 χρονών. Πασχαλινές διακοπές. Η πρώτη μου κασέτα: Motorhead, AC/DC, Sex Pistols και ένα τραγουδάκι που άρχιζε: «Κατοχηκόπληκτες υστερικές μητέρες» Τι είναι αυτό; Τι λέει; «Αέρα»;;; Σοκ. Και δέος βέβαια. (Αυτά πάνε μαζί.)

Η αρχή είχε γίνει. Η αναζήτηση των παλαιότερων δίσκων του Τζιμάκου και των Ταξιαρχιών ήταν θέμα χρόνου. Πολύ λίγου χρόνου.

Επιτέλους κάποιος τα λέει όπως πρέπει. Η μάλλον όπως δεν πρέπει

Ακούω το «Ένα τραγούδι για το χειμώνα» και ξέρω πως δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Κάτι τέτοιο θα θελα να κάνω.

 

1994! Οι Τσοπάνα Rave γνωρίζονται, γίνονται φίλοι και ανακαλύπτουν την κοινή αγάπη για τον Τζιμάκο. Ο πρώην πλέον Τσοπάνης Π. Νταβέλος έχει μάλιστα παίξει ήδη support στις Ταξιαρχίες με το τότε συγκρότημα του Square roots σε διάφορες συναυλίες τους.

Η σάτιρα του Τζίμη έχει ήδη ποτίσει το αίμα μας και η νοοτροπία της στιχομυθίας του μας έχει σαφώς επηρεάσει.

 

2000! Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας μας ο Τζιμάκος ήταν στο κοινό. Τον φωνάζουμε και τραγουδάει μαζί μας το «Ένα τραγούδι για τον χειμώνα»..

Έρχεται η ώρα του δεύτερου δίσκου και η ώρα της παλιάς επιθυμίας.

Θα διασκευάσουμε το «Ένα τραγούδι για το χειμώνα».

Η ημέρα που γνωρίσαμε τον Τζίμη για να τον ρωτήσουμε ήταν στις πρόβες του για την παράσταση «Με λένε Πόπη 2: Η επιστροφή». Η εμπειρία ήταν απίστευτη.

Όλα πήγαν καλά. Εκείνη την μέρα.

Η δημοκρατία που περιμένει ο Τζιμάκος στο «Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν» δεν έχει έρθει ακόμα. Η λογοκρισία της παραγωγής [κατά σύμπτωση της ίδιας εταιρίας που είχε τότε ο Τζίμης (ΕΜΙ)] μας κόβει το «μουνί, ψωλή, βυζιά» αλλά μας αφήνει το «γαμάτε». Ακόμα δεν καταλαβαίνω το γιατί. Επιφυλάσσομαι πάντως για την κανονική κυκλοφορία του κάποια στιγμή.

 

2006!! Έχοντας δει πλέον όλες σχεδόν τις παραστάσεις του Τζιμάκου η επικοινωνία με το κοινό έχει γίνει πλέον βασική προϋπόθεση για το συγκρότημα.

Η επιθυμία για μια μελλοντική συνεργασία έχει πλέον γίνει από επιθυμία όνειρο.

Περιμένοντας την καινούργια κυκλοφορία του Τζιμάκου στα περίπτερα ευχόμαστε τα καλύτερα και πάνω απ' όλα υγεία!

Με τιμή Δημήτρης-Τσοπάνα rave..

 

Υ.Γ.: Ξέρουμε σίγουρα ότι ο Τζιμάκος συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές!!!

Στο EURO του 2004 απέδειξε και τις μαντικές του ικανότητες! 18 χρόνια πριν είχε πει:  «δεν τραβάει η Εθνική, θέλουμε αλλοδαπό προπονητή.»

 

Νοέμβρης 2006